BibSpire

BibSpire er anbefalinger, der bliver i vist DDB-CMS ved materialevisning, værkvisning og lånerstatus. Anbefalingerne har medført mere end 250.000 ekstra materialevisninger i DDB-CMS.

BibSpire-anbefalingerne medfører en mærkbar stigning i bibliotekernes udlån.

Bibliotekerne siger:

"Og vi kan se effekten. I september har vi haft en 16% stigning i antal reserveringer via hjemmesiden her på Randers Bibliotek."

"Den er også helt genial at bruge på vagter, hvis man selv løber tør for anbefalinger eller hvis man ekspederer målgrupper der læser litteratur man ikke selv kender så godt."

"Ser godt ud. Enkelt at bruge og overskueligt."

"Ja- jeg er sgu også imponeret over hvor meget mere trafik vi får. Det gamle [personalisering] modul gav på en uge ca 60 klik og 16 reserveringer. På en uge har Bibspire givet 600 klik og næsten 100 reserveringer."

"Kæmpe thumbs-up herfra. Recommenderen fungerer helt fantastisk."

"... vi kan KUN sige at anbefalingsmodul virker og vores bruger er glæde for den, det kan ses i vores reserverings statistik."

Anbefalingerne bruges i DDB-CMS i mere end 20 kommuner og har kørt i drift siden juni 2019. Eksempel kan ses på randersbib.dk, bib.ballerup.dk, silkeborgbib.dk og aalborgbibliotekerne.dk (scroll ned til afsnittet “Inspiration”, som indeholder anbefalingerne).

BibSpire er den bedste digitale anbefalingsløsning til bibliotekerne, – trods flere millionprojekter i bibliotekssektoren (ADHL, Personalisering, PAPPS) med samme formål..

Vil I gerne have flere udlån?   Så tilføj BibSpire-anbefalingerne til jeres DDB-CMS i dag!     Se hvordan under "Tilføj anbefalingerne til dit DDB-CMS".

Tegn abonnement

I kan frit tilføje BibSpire-anbefalingerne på jeres biblioteks hjemmeside. Når I kan se hvilken værdi anbefalingerne giver jer, så tegn abonnement og støt projektet økonomisk – ellers snylter I både på mig og de andre betalende biblioteker. Abonnementet giver følgende fordele:

  • Bedre anbefalinger, der afgrænses til jeres biblioteks beholdning.
  • Service-level-agreement, – garanteret høj performance.
  • I støtter græsrods-innovation i bibliotekssektoren.

I tegner abonnement ved at udfylde dette dokument og sende det til mig. Herefter konfigurerer jeg, at anbefalingerne bliver tilpasset til jeres biblioteks beholdning.

I vælger selv prisen på abonnement, men jeg anbefaler en abonnementspris på cirka 1 øre per borger per måned.

Spørgsmål, kontakt

Hvis I har spørgsmål, kommentarer eller lignende, så er I altid meget velkomne til at skrive/ringe til mig:

Roadmap

Næste skridt i udviklingen BibSpire-anbefalingerne er kuraterede anbefalinger. Forøjeblikket kommer anbefalingerne fra machinelearning ud fra brugsstatistik og metadata. Som bibliotekar skal det være muligt at man selv kan tilføje anbefalinger for givne emner eller forfattere, så disse vises før de automatiske anbefalinger. Det skal også være muligt at anbefale arrangementer og lignende. Jeg går i gang med at bygge dette, når der kommer tilstrækkelig økonomi og flere biblioteker til projektet.

Om projektet

BibSpire er skabt af Rasmus Erik, en selvstændig opensource softwareudvikler med mange år tilknytning til bibliotekssektoren. Jeg har bygget BibSpire-anbefalingerne for egen regning fordi jeg brænder for det og kan se at er til gavn. Se også beskrivelsen af mine andre projekter i bibliotekssektoren under "Projekter / CV".