Anbefalinger til DDB-CMS

Bibliotekerne siger:

"Og vi kan se effekten. I september har vi haft en 16% stigning i antal reserveringer via hjemmesiden her på Randers Bibliotek."

"Den er også helt genial at bruge på vagter, hvis man selv løber tør for anbefalinger eller hvis man ekspederer målgrupper der læser litteratur man ikke selv kender så godt."

"Ser godt ud. Enkelt at bruge og overskueligt."

"Ja- jeg er sgu også imponeret over hvor meget mere trafik vi får. Det gamle [personalisering] modul gav på en uge ca 60 klik og 16 reserveringer. På en uge har Bibspire givet 600 klik og næsten 100 reserveringer."

"Kæmpe thumbs-up herfra. Recommenderen fungerer helt fantastisk.

Anbefalingerne kører nu i drift i 20 kommuner, og kan ses på eksempelvis randersbib.dk, bib.ballerup.dk, silkeborgbib.dk og taarnbybib.dk. Gå ind på en materialevisning (/ting/object/…) og scroll ned til afsnittet “Inspiration”, som indeholder anbefalingerne.

Hvis du har webmaster-adgang kan du selv tilføje anbefalingerne i dit DDB-CMS. Jeg hjælper også gerne med konfigurationen, – og hvis jeg får midlertidig adgang til jeres staging site, kan jeg også sætte det op for jer.

Sådan tilføjer du anbefalinger til DDB-CMS

Der er to forskellige måder at tilføje anbefalingerne til DDB-CMS. Enten kan man bruge “Add To Head”-drupal modulet, eller man kan bruge “ting_recommender” fra Randers Bibliotek.

Hvis man vil tilføje anbefalingerne via “Add To Head”-drupal modulet, skal man konfigurere dette, så det inkluderer <script async src="https://cdn.bibspire.dk/ddbcms.js"></script> under head.

Hvis man vil bruge ting_recommender-modulet, kan dette hentes fra https://github.com/arni/ting_recommender. Tak til Randers Bibliotek for at udvikle dette.

Når I har hentet, installeret og aktiveret modulet ting_recommender, så skal I derudover ind på /admin/structure/pages/edit/ting_object . Her skal I klikke på “Rediger indhold”. I det nye vindue skal I klikke på tandhjulet lige under overskriften Attachment 1 of 1. Klik “tilføj indhold” – > Ting og vælg Ting Recommender. Til sidst kan/skal i deaktivere “Ting Serendipitet med TingObject”. (Tak til Silkeborg bibliotek for denne uddybede beskrivelse og screenshot).

Afgrænsning af anbefalingerne til bibliotekets bestand.

For at anbefalingerne afgrænses til jeres biblioteks bestand, skal jeg bestille et udtræk af jeres beholdning fra DBC, – send en mail eller sms med jeres agency-id og jeres url for staging/drift-site til mig, og så sørger jeg for resten: